Hoe Werkt Lipofilling?

Lipofilling is een behandeling die niet helemaal nieuw is maar wel een transformatie heeft ondergaan waardoor het de nieuwe naam lipofilling heeft gekregen. Het is echter een behandeling die verschillende ingrepen die al lange tijd worden uitgevoerd in de plastische chirurgie met elkaar combineert om nog mooiere en betrouwbare resultaten te krijgen.

 

Lipofilling is bedoeld om holtes van het lichaam op te vullen. Vooral holtes op het gezicht worden vaak met deze behandeling gecorrigeerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ingevallen oogkassen, maar ook de oogleden, wangen en wenkbrauwen kunnen extra volume krijgen door middel van lipofilling. Nu dat je weet waar de behandeling voor gebruikt wordt blijft nog altijd de vraag hoe lipofilling nu precies werkt. Het is namelijk geen algemeen bekende plastische ingreep zoals het gebruik van fillers en een liposuctie.

Combinatie fillers en liposuctie

Lipofilling is een ingreep die wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg en een combinatie is van fillers en liposuctie. Er kan een borstvergroting mee gedaan worden, maar sommige vrouwen hebben juist bepaalde klachten waardoor ze een borstverkleining overwegen. Hierdoor is ook de naam lipofilling ontstaan. Toch is de vergelijking zeker niet één op één te maken. Liposuctie is namelijk een zeer intensieve behandeling die zelfs aanzienlijke risico’s met zich meebrengt. Hetzelfde geld ook voor het inspuiten van fillers in het gezicht. Hierbij worden chemische producten in het gezicht gespoten om, net zoals bij lipofilling, holtes op te vullen. De manier waarop lipofilling werkt is echter dat er kleine hoeveelheden vet op delen van het lichaam worden uitgezogen waarna die vet van je eigen lichaam wordt gebruikt om holtes elders op het lichaam op te vullen.