Kun Je De Eigenaar Achterhalen Op Basis Van Het Kenteken?

De nachtmerrie van iedere autobezitter: je bent lekker wezen winkelen, je komt terug bij je geparkeerde auto en je ziet dat hier iemand tegenaan gereden is. Geen idee wie dit gedaan heeft, maar een getuige heeft wel een briefje achter de ruitenwisser gedaan met het kenteken. Maar kun je de eigenaar achterhalen op basis van het kenteken via bijvoorbeeld www.kentekencheck.nu?

Online informatie opvragen

Met het kenteken van een auto kun je veel informatie online achterhalen. Merk, type, gewicht en nog veel meer. Maar wil je de eigenaar achterhalen dan kan dit helaas niet. Heb je nu dan helemaal niks aan dat kenteken? Jazeker wel, overheidsinstanties kunnen namelijk wel de eigenaar achterhalen. Wanneer je dus schade hebt en zoals in bovenstaand geval een kenteken van een andere auto die hoogstwaarschijnlijk de schade veroorzaakt heeft, dan kun je hiermee naar de politie om aangifte te doen. Zij kunnen wel de eigenaar achterhalen, maar zullen deze informatie niet met je delen. De politie gaat als het goed is met de gegevens aan de slag om er voor te zorgen dat de veroorzaker van de schade jou schadeloos gaat stellen.

Het kenteken noteren van een auto die een ongeluk of schade heeft veroorzaakt heeft dus zeker wel zin, maar alleen als er aangifte wordt gedaan bij de politie, zelf kun je niet de eigenaar achterhalen op basis van het kenteken.

Doordat je op basis van kenteken wel de algemene informatie over de auto kunt achterhalen, is het wel handig bij de aankoop van een andere auto. Zo kun je er ondermeer achterkomen of een auto als gestolen geregistreerd staat en wanneer de laatste apk is geweest.