Op Latere Leeftijd Ontdekken Dat Je ADD Hebt

Het komt steeds vaker voor dat mensen op latere leeftijd ontdekken dat zij ADD hebben. Voor de jaren negentig werd ADD namelijk helemaal niet als zodanig gediagnosticeerd door doctoren. Als je in deze periode je jeugd hebt beleefd dan is de kans groot dat de aandoening bij jou ook gediagnosticeerd is gebleven.

De negatieve effecten van ADD zijn namelijk op deze leeftijd het beste vast te stellen. Mensen met een Attention Deficit Disorder hebben namelijk grote problemen om zichzelf te concentreren. Vooral wanneer een onderwerp hun interesse niet heeft. Het gekke is namelijk dat mensen met ADD die wel geïnteresseerd zijn in een onderwerp juist een hyperconcentratie kunnen opbrengen. Iemand gaf de tip voor koop LTO3, een middel dat schijnt te werken voor mensen met een dergelijke aandoening.

Dit komt vooral naar voren wanneer iemand nog op school zit. Het kan dan voorkomen dat de persoon op sommige onderwerpen enorm goed presteert, maar op andere vakken juist totaal ondermaats. Dit heeft uiteraard dan niks met de intelligentie van de persoon te maken. De diagnose ADD zal in dit geval hedendaags na een paar testen snel gemaakt kunnen worden.

Vroeger was dit niet het geval en daardoor zijn er veel mensen die nog altijd de negatieve effecten van ADD ervaren, omdat zij niet weten hoe zij hiermee om moeten gaan.

Symptomen van een ADD aandoening

Als je je jongere zelf in de beschrijving hierboven hebt herkend, dan is het slim om verder door te lezen over het onderwerp ADD. De symptomen gaan namelijk verder in je leven door.

Zo is de kans bijvoorbeeld groot dat je ook vele malen van baan bent veranderd. Er komt namelijk een moment dat je je interesse in een baan verliest en dan een drang hebt om iets nieuws op te zoeken. Of de ADD kan ervoor zorgen dat je altijd belemmerd bent om je potentieel ten volste te benutten door concentratieproblemen.

Het zijn enkele symptomen die erop kunnen wijzen dat je al die jaren last hebt van een ADD aandoening. De realisatie van dit feit gaat dit ook niet veranderen. Het is echter wel de eerste stap om ermee te leren leven. Door van jezelf te weten wat je tekortkomingen zijn en hoe je hier het beste mee om kunt gaan kan je jezelf gaan concentreren op de positieve kanten van ADD.