Pijn In De Onderrug, Kan Het Voorkomen Worden?

Pijn in de rug en dan voornamelijk de onderrug, is iets waar veel mensen last van hebben. Sommige mensen hebben zelfs last van chronische last in hun onderrug. Niet prettig, zeker niet prettig. Het kan namelijk een complete dag om zeep helpen en dat wil niemand. Als je net een leuke dag ontspanning met de familie hebt ingepland of een belangrijke afspraak hebt bij een klant, kan de pijn in de onderrug extreem slecht uitkomen. Veel mensen zoeken dan ook naar oplossingen om de lage rugpijn te voorkomen.

Natuurlijk er zijn diverse medische oplossingen beschikbaar. Er zijn medicijnen welke kunnen worden geslikt om de pijn te verlichten. Wellicht heeft u een huisarts bezocht en maakt u hier ook af en toe gebruik van. Er is niks mee en kan absoluut een uitkomst zijn in bepaalde gevallen, maar als u veel vaker last heeft van de klachten zijn er in dit artikel een aantal tips die u kunt gebruiken om minder klachten te hebben.

Beweging is extreem belangrijk

Alhoewel het soms heerlijk is om languit op de bank te gaan liggen bij klachten, is dit zeker niet altijd de beste oplossing. Het is namelijk super goed om te blijven bewegen. Het zorgt ervoor dat uw rug gezond blijft. Ook kan het de pijn aanzienlijk verminderen. Een stukje rondlopen in de buitenlucht kan bijvoorbeeld goed zijn.

Het zorgt dat u beweegt en u krijgt ook wat frisse lucht, wat ook goed kan zijn. Soms is de pijn misschien ondragelijk en kunt u zich niet voorstellen dat u een stukje moet gaan lopen. Toch kan het vaak een oplossing zijn. Bespreek dit wel altijd met uw arts of fysiotherapeut. Een stukje pijnbestrijding kan ook helpen.

Ontspanning

Ontspanning is erg belangrijk als u een pijnlijke onderrug heeft. Daarnaast heeft een negatieve sfeer ook weinig effect, blijf daarom ook positief denken en ga niet klagen. Over het algemeen wordt het hier alleen maar slechter door. Ontspanning en positief blijven als u last heeft van die vervelende onderrug!

Slaapt u wel in de juiste positie?

slaappositieAls u gaat slapen dan zijn er diverse posities waarin u kunt liggen. Sommige mensen liggen op hun zij, anderen op hun buik en weer anderen op hun rug. De positie waarin u slaapt is van groot belang.

Als u bijvoorbeeld een kussen heeft dat eigenlijk te laatg is, kan dit klachten geven. Ook een matras dat veel te hard of te zacht is kan problemen geven met uw rug en/of nek. Laat u door een slaapexpert adviseren over uw slaaphouding. Minder belasting voor uw rug en of nek tijdens het slapen kan veel schelen.