Wat Doet Een Plastisch Chirurg Nu Eigenlijk?

Een chirurg is meestal werkzaam in een ziekenhuis en voert operaties uit. Bijvoorbeeld het verwijderen van een blindedarm of een andere operatie. Maar er zijn ook andere chirurgen die zich specialiseren in cosmetische ingrepen. Mensen die iets willen aanpassen vaan hun lichaam maken hier gebruik van.

Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om een borstvergroting, borstverkleining, neuscorrectie, buikwandcorrectie, halslift of een liposuctie. Plastische chirurgie is altijd maatwerk. Geen enkel lichaam is hetzelfde, gelukkig maar.

 

Zo’n ingreep is natuurlijk niet niks

Een ingreep begint altijd met een goed consult met de plastisch chirurg. In een dergelijk consult worden de wensen besproken en wordt gekeken wat er mogelijk is. Ook kunt u online vaak al veel informatie vinden over de ingreep. Tijdens een consult is er uiteraard ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan de chirurg. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Want een chirurg kan u goed informeren over de ingreep, maar een beslissing kan hij of zei natuurlijk niet voor u nemen.

Plastische chirurgie kan overigens ook een oplossing bieden voor mensen met oorlogswonden. Stel iemand is gewond geraak tijdens een oorlog en de gezicht is verminkt. Met plastische chirurgie kan ervoor gezorgd worden dat het gezicht er weer relatief normaal uit kan komen te zien. Zo is het dan ook ontstaan. Tegenwoordig wordt er ook veel gebruik van gemaakt door mensen die hun uiterlijk willen aanpassen. Er zijn vele ingrepen die mensen kunnen helpen om er beter uit te zien. Toch is het wel altijd belangrijk om voor een ervaren chirurg te kiezen bij een betrouwbare kliniek